top of page

Automobilový event od Atomicu

V sobotu dne 6.3. v 19 hodin započal automobilový event pořádaný firmou Atomic. Pořádal se na letišti v Sandy Shores na místní runwayi, která byla přestavěna na tzv. "drag strip", který byl rozdělen na dvě dráhy. Do drah se umístili závodníci se svými vozy a poté proti sobě závodili.

Celý event byl obstarán občerstvením a akrobatickými lety dvěmi stíhačkami od FAA, které po celou dobu akce předváděly triky. Mohli jste se tak těšit jak na skvělou podívanou na zemi, tak i ve vzduchu.

Ti, co nechtěli závodit, ale i tak si vzali své motorové miláčky, si je mohli zaparkovat vedle, kde se pořádala menší přehlídka vozidel. Sice všechna auta musela stát na písku, a tak ne každé bylo vyleštěné, ale i tak jste se mohli těšit na auta od amerických veteránů až po francouzské hypersporty.


Poté následoval tzv. "závod na čtvrt míle" , který probíhal na již zmiňovaném "drag stripu". A aby byl závod vyrovnaný, byl rozdělen do tří kategorií:


1. Místní (vozidla vyrobena místními automobilkami)


2. Dovozový sport


3. Dovozový supersport


Z těchto tří silničních kategorií byli vybráni tři vítězové, kteří se na závěr utkali ve stejných autech, aby vyhrál ten nejlepší. Jelo se v amerických autech místní automobilky Bravado s tolika koňmi a točivým momentem, které snadno zvedlo auto na zadní kola.

Následoval i bonusový exhibiční závod traktorů pro pobavení diváků.


Výherce večerního závodu vyhrál sportovní vozidlo ZR-390 japonského původu, úpravy vozidla v Benny´s Atomic Garage zcela zdarma a 50 000 dolarů k tomu.

ZR-390


Na konec se uskutečnila aukce o dva unikátní vozy ve městě. Trvala přibližně hodinu v jednom z hangárů letiště Sandy Shores.

Benefactor Krieger

Tento jedinečný Benefactor Krieger začínal na počáteční ceně 150 000 dolarů. Po 15 minutách dražení byl sportovní unikát vydražený za 350 000 dolarů.



Následně byl dražen rally unikát, který začínal s počáteční cenou 180 000 dolarů. Po více jak půl hodině byl vydražený za neskutečných 2 miliony dolarů!


Tento event byl velice vydařený a každý si tuto událost velmi užil!

99 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page